Program donacije za istraživanje u oblasti onkološke zdravstvene zaštite

06/04/2023

Share this article

.st0{fill:#00857C;}

Ilustracija sijalice (ideje) sa DNK i ljudi okolo koji se dive

Poziv za učešće na informativnoj sesiji koju organizuje Merck Sharp & Dohme d.o.o. na temu programa donacije za istraživanje u oblasti onkološke zdravstvene zaštite

Merck Sharp & Dohme d.o.o. upućuje otvoreni poziv istraživačkoj zajednici u Srbiji za učešće u neformalnoj, virtuelnoj, informativnoj sesiji koja je zakazana za 10.04.2023. u 15:00, gde ćemo podeliti informacije i uputstva o mogućnosti za učešće u programu donacije novčanih sredstava, namenjenim istraživačkim projektima koji imaju za cilj analizu spremnosti sistema zdravstva za sprovođenje inovativnih rešenja za unapređenje onkološke zdravstvene zaštite.

Merck Sharp & Dohme d.o.o nezavisni program donacije, nastoji da podstakne istraživanja oko sledećih tema:

  1. Kakav je uticaj važećih Zakona, Pravilinka, smernica, nacionalnih vodiča, programa borbe protiv raka na ishode lečenja obolelih?
  2. Kako novi pristupi mogu poboljšati finansiranje i pristup lečenju raka?
  3. Kako postojanje važećih Zakona, Pravilnika, smernica, nacionalnih vodiča, programa borbe protiv raka mogu omogućiti zdravstvenu jednakost u lečenju raka?

Da bi mogli da se prijave za ova bespovratna sredstva, istraživači i istraživački timovi moraju da ispune sledeće kriterijume za izbor:

  • Dolaze iz akreditovane lokalne i/ili regionalne akademske institucije
  • Imaju dokazane rezultate u istraživanju u oblasti raka
  • Imaju iskustva u radu i istraživanju zdravstvenih politika
  • Pokazuju sposobnost za objavljivanje kvalitetne publikacije sa recenzijom u roku od jedne godine

Istraživanje će biti finansirano bespovratnim novčanim sredstvima kompanije Merck Sharp & Dohme d.o.o.. Kada se bespovratna sredstva dodele istraživači će i dalje biti nezavisni i kompanija Merck Sharp & Dohme d.o.o. neće biti uključena u upravljanje istraživanjem.

Pažljivo pročitajte ovaj dokument za dodatne informacije o temama, procesu prijave, kriterijumima koje treba ispuniti i kriterijumima za procenu.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete informativnoj sesiji molimo Vas da pošaljete zvaničan upit na e-mail: jovana.dolic@merck.com.

Pitanja se mogu uputiti Sandri Marinković, rukovodiocu za poslove spoljne politike u kompaniju Merck Sharp & Dohme d.o.o. Međutim, kompanija Merck Sharp & Dohme d.o.o. NEĆE biti uključena u procenu i odabir aplikacija za bespovratna sredstva; to će uraditi tim za globalne politike u onkologiji.

Rok za prijavu je 18. maj 2023. Prijavu je potrebno dostaviti na msdgrant.com. Napravite nalog, a zatim izaberite „Imam pozivni kod“. Pozivni kod je: OncPol23.

 

 

 

RS-NON-00390